SEO Sheets
Image default
Aanbiedingen

Salarissen en bonussen

vacatures

Als een werkgever je een aanbod doet, staat daar meestal het salaris bij. Als je denkt dat het salaris niet overeenkomt met het niveau van de functie, opleiding, vaardigheden, ervaring en talent die je aan een toekomstige werkgever wilt aanbieden, kun je onderhandelen over een groter bedrag.

In staat zijn om te onderhandelen over een salaris (aan het begin) en een loonsverhoging (op het werk) is een waardevolle vaardigheid die je zal helpen meer te verdienen tijdens je carrière, en om een ​​eerlijke vergoeding te bieden voor het werk dat je doet. Zoals bij elke vaardigheid, vereisen succesvolle salarisonderhandelingen echter voorbereiding en oefening.

Hier zijn 10 handige tips om u voor te bereiden op uw salarisonderhandelingen.
1. Begin met het definiëren van uw waarde

Voordat u begint met het onderhandelen over een salaris, moet u duidelijk maken hoe waardevol u bent voor de werkgever. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op hoeveel u wordt betaald, waaronder:

jouw locatie,
aantal jaren werk in de industrie,
aantal jaren in leidinggevende posities,
het opleidingsniveau,
het niveau van eerder beklede functies,
Praktische vaardigheden,
diploma’s, certificaten en ander bewijs van uw hoge kwalificaties.

Zorg ervoor dat u vertelt waarom u een waardevolle werknemer wordt en gebruik de bovenstaande factoren als argumenten om uw gewenste salaris te rechtvaardigen.

Het gebeurde zo dat werkzoekenden hun waarde onderschatten. Een frisse blik van buitenaf kan in deze situatie helpen. Een loopbaanadviseur is iemand die meer weet van de arbeidsmarkt dan zijn moeder, echtgenoot of beste vriend. Daarom is het beter “slim” om de professionele waarde van de sollicitant in te schatten.
2. Bestudeer de situatie op de arbeidsmarkt

Het bezit van informatie zal u helpen om succesvoller te onderhandelen, en u kunt deze verkrijgen op vacaturesites en verschillende diensten zoals “salaristeller”. Het kennen van het gemiddelde salaris in de markt vormt de basis voor salarisverwachtingen en kan als argument bij onderhandelingen worden gebruikt. Hieronder volgen enkele punten waarmee u rekening moet houden bij het beoordelen van de marktsituatie:

Wat is het landelijke gemiddelde salaris voor deze functie?
Wat zijn de gemiddelden voor uw locatie en nabijgelegen steden?
Hoeveel betalen collega’s in uw omgeving werknemers voor deze functie?

3. Bereid uw “troeven” voor

Het is handig om vooraf de volgende vraag te beantwoorden: Waarom denk je dat je een hoger salaris verdient dan de werkgever suggereert? Wees, voordat u salarisverhogingen bespreekt, op zijn minst enkele van de argumenten zo specifiek mogelijk.

Resultaten die u in eerdere banen hebt behaald – bijvoorbeeld doelen of prestatie-indicatoren die u hebt behaald, inkomen dat u hebt helpen verhogen, prijzen die u heeft verdiend. Spreek indien mogelijk echte cijfers uit.
Jarenlange ervaring in de branche, vooral als er meer is dan wat de werkgever vermeldde zoals vereist in de functieomschrijving.
Vaardigheden of certificeringen, vooral als er veel vraag is in uw branche.

4. Oefen met een vriend

Door hardop te spreken, krijg je meer zelfvertrouwen en kun je de zwakke punten in je argument identificeren. De beste manier om te oefenen is door contact op te nemen met een vriend of collega die nuttige feedback kan geven en er niet voor terugdeinst om er eerlijk over te zijn. Als alternatief kunt u uw toespraak op video opnemen of voor een spiegel spreken.
5. Wees zelfverzekerd

De presentatie is net zo belangrijk als de woorden die u zegt. Hoe meer zelfvertrouwen u lijkt te hebben, hoe aandachtiger de werkgever naar uw argumenten zal luisteren. Herinner jezelf eraan dat je de combinatie van vaardigheden en ervaring die het bedrijf nodig heeft, meebrengt (of al meebrengt) – en het besproken salaris moet rekening houden met de waarde die je vertegenwoordigt.

Als u van mening bent dat het oorspronkelijke aanbod van de werkgever lager is dan de kosten die overeenkomen met uw vaardigheden en ervaring, kunt u dit bevestigen met informatie uit de arbeidsmarkt.
6. Vraag meer dan het bedrag dat u nastreeft

De basisregel bij salarisonderhandelingen is: vertel de werkgever iets meer dan je eigenlijk wilt. Als de andere partij erin slaagt om aan te dringen op verlaging van het gedeclareerde cijfer, ontvangt u nog steeds een salarisaanbod dat psychologisch voor u comfortabel is om te accepteren.

Als u een acceptabel salarisbereik specificeert, onderhandelt de werkgever waarschijnlijk aan de lage kant. Onthoud dat de ondergrens zodanig moet zijn dat u deze nog steeds als redelijk en voldoende beschouwt.

 

7. Vermeld in uw salaris de kosten die u maakt

Een andere reden waarom u om een ​​salarisverhoging kunt vragen, is om alle kosten te dekken die u maakt bij het aannemen of uitvoeren van een baan. Het is eerlijk en redelijk om uw werkgever te vragen om de kosten van de verhuizing. Als uw baan verder van huis is dan uw vorige baan, houd dan rekening met uw gewenste salaris voor de kosten van woon-werkverkeer of de kosten van benzine en slijtage van uw auto.
8. Wees flexibel

Ook als de werkgever je het gewenste salaris niet kan betalen, kan hij je andere vormen van compensatie aanbieden. Bijvoorbeeld aandelenopties, extra vakantiedagen of dagen waarop u vanuit huis kunt werken. Vraag gerust naar alternatieven. In sommige gevallen kunnen ze even waardevol of waardevoller zijn dan het salaris.

9. Wees niet bang om  te weigeren

Het komt voor dat de werkgever niet in staat is om aan uw salarisvereisten te voldoen of aanvullende voordelen te bieden. Of hij verhoogt het salaris over het eerste bod, maar niet zoveel als u nodig heeft. U zult moeten beslissen of deze baan de moeite waard is.

Als de functie minder stress met zich meebrengt dan de vorige, het kantoor dichter bij je huis is, het werkformaat flexibeler is, je meer vrije tijd hebt, zijn dit redenen genoeg om in te stemmen met een loonsverlaging. In andere gevallen is het beter om weg te gaan en elders werk te zoeken.

10. Dank je

Tegen de tijd dat je verder gaat met het bespreken van de arbeidsomstandigheden, zul je veel tijd en moeite hebben gestoken: het sturen van een cv, het schrijven van een brief, verschillende fasen van interviews … Eichars en toekomstige leiders hebben hier ook minstens tijd in geïnvesteerd proces, dus je moet ze bedanken voor de mogelijkheid. Noem specifieke redenen waarom u zich tot de baan aangetrokken voelde, zoals de bedrijfscultuur of een uniek product.

Ook als u een bod afwijst, is het belangrijk om dit op een vriendelijke en professionele manier te doen. Het is immers niet te voorspellen wat deze werkgever in de toekomst gaat bieden.

 

https://vacatures.today/cat/HR7.html

 

https://www.vindazo.be