SEO Sheets
Image default
Zakelijk

Een nieuwe website laat je maken via WordPress

Wat is wordpress?

WordPress is een van de eenvoudigste en tegelijkertijd de meest populaire manier om je eigen blog of website te creëren en te onderhouden. Een leuk weetje is ook dat 40% van alle websites die je op het internet kan vinden, draaien op WordPress. WordPress is een open source content management system (CMS), dit houdt in dat iedereen aanpassingen kan doen op en aan het systeem. Hierdoor ontwikkelt het systeem zich snel. Open Source is het tegenover gestelde van een Closed Source, dit houdt in dat niemand, met uitzondering van de maker, aanpassingen aan de software kan doen.

Waarom WordPress?

WordPress wordt door zoveel mensen gebruikt omdat het vrij eenvoudig is om je eigen WordPress website te maken, ook voor de totale beginners. De reden dat het makkelijk is voor mensen die er eigenlijk geen kennis voor hebben is omdat bij WordPress wordt gewerkt met templates (thema’s) en plugins. 

 

Bij WordPress bouw je dus niet een website vanuit niks maar je kiest een template die het best bij jouw keuze past, daarbij download je plugins die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je website sneller is of dat jouw klanten extra dingen kunnen op jouw website.

Welke soorten websites kun je bouwen met WordPress?

Bij het gebruik van WordPress kun je tegenwoordig bijna elke soort website bouwen, vroeger werd WordPress eigenlijk alleen gebruikt voor het maken van blogs. Tegenwoordig is dit helemaal veranderd en kun je allerlei soorten websites maken, zoals:

 

  • Zakelijke websites

  • Blogs

  • Forum sites

  • Sociale netwerken

  • eCommerce-winkels

 

Dit zijn een aantal voorbeelden die je met WordPress kan maken, en zo zijn er nog genoeg andere opties.

 

WordPress bij DoubleWeb

Ben jij op zoek naar een unieke website ? Dan ben je bij DoubleSmart aan het goede adres! Wij helpen je graag van a tot z met je website: samen met jou en onze WordPress specialisten zetten we een website neer waar je doelgroep enthousiast van wordt.