SEO Sheets
Image default
Dienstverlening

SEO in de tuinbranche: ja of nee?

Als je een bedrijfseigenaar bent in de tuinbranche, kun je overwegen een bedrijfswebsite te maken en SEO toe te passen voor een hoge zichtbaarheid bij oude en potentiële klanten. SEO in de tuinbranche? In deze tijd waarin technologie belangrijk is, is het toepassen van SEO op sectoren zoals tuinieren en plantenverkoop misschien wel de broodnodige boost die je zoekt voor jouw bedrijf. Zoals voor alle andere bedrijven met online-aanwezigheid, is SEO een must. Met SEO kun je je richten op een specifieke groep mensen die net zo gepassioneerd zijn als jou als het gaat om tuinieren en planten.

De tuinbouwindustrie tijdens de pandemie

Vroeger was er niet genoeg aandacht voor de tuinbranche. Dit is pas echt begonnen toen de pandemie uitbrak. Toen iedereen noodgedwongen thuis moest blijven, deed bijna iedereen, zo niet iedereen, zijn best om nieuwe dingen te proberen en nieuwe hobby’s en passies te ontdekken. Een daarvan is gepassioneerd worden door tuinieren. Laten we eerlijk zijn. Mensen hebben hun groene vingers misschien pas tijdens de pandemie ontdekt. Ze begonnen meer aandacht te schenken aan de tuin en gingen op zoek naar planten om deze mee te vullen. De pandemie heeft echt zijn tol geëist van onze fysieke en onze mentale gezondheid en het is bekend dat planten en tuinieren angst helpt verminderen en mensen helpt ontspannen en kalmeren.

Vergroot de zichtbaarheid van jouw bedrijf in de tuinbranche door middel van SEO

Nu mensen beginnen met tuinieren, is het nu het juiste moment om serieuzer aan de slag te gaan met je bedrijf in de tuinbranche. Begin met het aanmaken van een socialmedia-account voor jouw bedrijf. Kies het beste socialmediaplatform waarmee je je het prettigst voelt, zoals Facebook of Instagram. Deze platforms zijn gratis, tenzij je betaalt voor advertenties. Je hoeft echter nog geen betaalde advertenties te plaatsen. Gebruik deze sociale-mediaplatforms om een ​​publiek op te bouwen en verkopen te realiseren. Als de naamsbekendheid is bereikt, is het geweldig om te beginnen met het maken van een website. Het is niet gratis, maar het biedt een betere gebruikerservaring voor klanten omdat het transactieproces naadloos is. Marketing-tuinbranche.nl kan je helpen met SEO-strategieën om meer verkeer te genereren en de juiste mensen te bereiken voor jouw bedrijf.