SEO Sheets
Image default
Kinderen

Tips om je woon-werkverkeer op de fiets gemakkelijk te maken

Tips om je woon-werkverkeer op de fiets gemakkelijk te maken

Woon-werkverkeer op je herenfiets 28 inch is een geweldige manier om geld te besparen, fit te blijven en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Het is ook een manier om de wind door je haren te voelen op die mooie ochtenden wanneer je anders in het verkeer vast zou zitten.

Breng een slot mee

Neem een ​​slot mee en stop het in je teddy tote bag, zodat je het kunt gebruiken als je je fiets in de buurt van een paal of hek parkeert. Zorg ervoor dat het slot op je fiets past. Het slot moet sterk genoeg zijn om dieven op afstand te houden. Als ze het slot binnen vijf minuten kunnen openbreken, heeft het helemaal geen zin om er een te hebben. Gebruik indien mogelijk twee sloten als je een dure fiets hebt. Slaagt iemand er toch in om (een deel van) je fiets te stelen ondanks dat er twee sloten omheen zitten, meld dit dan direct. De politie heeft vaak speciale teams die zich uitsluitend bezighouden met het vangen van fietsendieven. Breng hen op de hoogte van elke verdachte activiteit in de buurt van waar/wanneer je je fiets bent kwijtgeraakt.

Zorg dat je banden opgepompt zijn

Zorg ervoor dat je banden goed zijn opgepompt voordat je het verkeer in gaat. Een goede vuistregel is om ze voor elke rit te controleren. Je hebt een manometer en een luchtpomp met een verstelbaar mondstuk nodig, zoals je die in fietsenwinkels of online vindt. Een typische straatband moet worden opgepompt tussen 90 en 120 PSI of kilo per vierkante centimeter. Voor dirt-/mountainbikes is het drukbereik lager. Het is meestal 40-60 PSI voor voorbanden en 80-100 PSI voor achterbanden. Een nauwkeurige manier om de bandenspanning te controleren, is door een digitale manometer te gebruiken. Je kunt er een online kopen of in een plaatselijke winkel die fietsaccessoires verkoopt. Dit geldt niet alleen voor racefietsen of mountainbikes die vaak door volwassenen worden gebruikt, maar ook voor kinderfietsen om de veiligheid van je kinderen te garanderen tijdens het fietsen.

Ken je route

Ken je route voordat je begint. Neem indien nodig een ​​kaart mee en gebruik deze als richtlijn. Weet hoe de wegomstandigheden zijn. Als het gaat regenen, zorg dan voor een paraplu of waterdichte kleding om jezelf droog te houden op de terugweg naar huis. Wordt er aan de weg gewerkt? Welke gevolgen heeft dit voor het verkeer? Bekijk ook het weer van te voren. Vergeet deze tip vooral niet vooral als je al laat voor je werk bent maar toch wilt fietsen. Plan dienovereenkomstig als er een kans is dat je te laat komt vanwege verkeer, bouwwerkzaamheden of andere vertragingen die je fietsrit kunnen vertragen.

Draag comfortabele kleding

Als je aan het fietsen bent, is het niet altijd praktisch om een ​​pak met stropdas te dragen. Het belangrijkste is om kleding te dragen die comfortabel genoeg is om in te bewegen en toch geschikt is voor je werk of andere sociale omgeving waar je heen gaat. Als het buiten warm is, overweeg dan om een ​​korte broek en sandalen te dragen. Als het buiten koud is, neem dan iets warms mee, zoals een extra trui of regenkleding.