SEO Sheets
Image default
Marketing

Weetjes over online marketing

Marketing je ziet het bijna overal! op tv, in de stad, op social media en zelfs in u email! maar wat is online marketing nou precies? In deze blog 5 leuke weetjes over online marketing.

Wat houd online marketing nou eigenlijk in?


Online marketing is het promoten van producten of diensten op het internet. Maar dat is natuurlijk heel breed uitgelegd. Het doel van online marketing is om de gebruikers van het internet te beïnvloeden om bepaalde producten te kopen, dan doen ze aan de hand van verschillende soorten online marketing:

1: mobiele marketing

2 : content marketing

3: social media marketing

E-mailmarketing

E-mail marketing is marketing via de e-mail. Bedrijven proberen met mailtjes jou te beïnvloeden zodat je dingen gaat kopen of subscriben. Let op! ze kunnen echt alles volgen en zien wat je doet! als jij een mail bijvoorbeeld niet opent dan zien ze dat en gaan ze er achteraan en zorgen ervoor dat je opnieuw een mail krijgt. Ze kunnen ook zien wanneer je actie onderneemt en bijvoorbeeld op het linkje klikt of niet.

Social media marketing

Via social media wordt echt super veel marketing gedaan, je hebt het waarschijnlijk zelf niet eens door wanneer je wordt beïnvloed. Social media marketing is de laatste jaren helemaal hip geworden doordat social media kanalen enorm zijn gegroeid de laatste jaren. Zo wordt er reclame gemaakt via influencers die het product promoten of gewoon advertenties die voorbij komen op je startpagina.

 

Vind je online marketing nou best wel moeilijk en kom je er niet goed uit met je bedrijf. Dan kun je bijvoorbeeld online marketing boeken kopen en die goed doornemen, maar dat is best wel saai! wat je ook kunt doen is een online SEO cursus volgen die je stap voor stap de dingen over online marketing jouw uitlegt.