SEO Sheets
Image default
Adverteren

Bekende inbraakmethoden

Nee, dit is geen artikel waarin we je aansporen om bij iemand in te breken! Absoluut niet! We willen je juist laten zien welke methoden vaak worden toegepast bij een inbraak, zodat je jezelf ertegen kunt beveiligen.

Een methode om in te breken is om een deur of raam in te trappen. Zo vindt de inbreker zijn ingang in het huis. Wat je kunt doen om jezelf hiertegen te beveiligen is zorgen dat je ramen en deuren nooit deels open zijn. Sluit ze goed af als je weg bent van huis en zorg dat je goede sloten hebt die niet makkelijk te breken zijn.

Als de voordeur niet op slot zit, proberen inbrekers wel eens te ‘hengelen’. Ze gebruiken bijvoorbeeld een kledinghanger. Deze doen ze door de brievenbus heen en met een beetje prutsen is de deur zo open. Een inbreker zal dit niet bij daglicht doen, want het is nogal opvallend. ’s Nachts is dit makkelijker. Je kunt het moeilijker maken, door een lamp op te hangen bij je deur, die automatisch aangaat als iemand voor de deur staat. De inbreker zal dan liever op zoek gaan naar een huis waarbij hij in het donker kan werken.

Veel mensen laten, zonder dat ze het doorhebben, de inbreker zelf binnen. Iemand komt aan de deur met een verhaal en je laat diegene zomaar binnen. Dit kunnen allerlei soorten types zijn, dus verwacht niet dat je het wel ‘aan diegene kunt zien’. Ook mensen die er netjes uit zien kunnen onbetrouwbaar zijn. Laat nooit een vreemde binnen, maar handel het aan de deur af. Als je merkt dat iemand aandringt om binnen gelaten te worden, moet er ook al een belletje gaan rinkelen.

Zo zijn er nog veel meer manieren, maar dit waren een aantal bekende. Wil je jezelf graag beveiligen tegen inbraak? Veel mensen hebben baat bij een camerasysteem. Een beveiligingscamera set zorgt ervoor dat inbrekers liever niet bij jou inbreken, want het maakt de kans om opgepakt te worden aanzienlijk groter.

https://www.onlinecamerashop.nl/