SEO Sheets
Image default
Internet

Dit kost een nieuwe website

Een website is voor elke ondernemer zijn online visitekaartje. Omdat tegenwoordig veel potentiële klanten hun zoektocht online beginnen, is het belangrijk om online aanwezig te zijn. En om indruk te maken op websitebezoekers en ze te laten converteren, is het belangrijk dat de website goed functioneert en een gelikt design heeft. Een website gaat ongeveer 5 tot 10 jaar mee voordat hij verouderd is en het verstandig is om in een nieuwe website te investeren. Zo’n investering is niet mals. Wat een nieuwe website kost, vertellen we je in deze blog.

Waar hangen de kosten van een website vanaf?

De kosten van een website hangen van verschillende factoren af. Uiteraard hebben je wensen voor de website invloed op de kosten. Hoe uitgebreider je website moet zijn, hoe duurder het wordt. Daarbij heb je keuze in verschillende Content Management Systemen die sterk in prijs kunnen verschillen. Ook hangt de kosten van een website sterk af van waar je deze laat maken. Laat je een freelancer de website maken is dit vaak goedkoper dan bij een middelgroot bureau waar meerdere expertises samenkomen.

Kosten website

Wanneer je een website laat maken bij een freelancer of een klein bureau, ben je vaak beperkt in de mogelijkheden door de beperkte kennis van de freelancer. Bij een freelancer heb je al een degelijke website vanaf €2000 tot €5000. Bij een middelgroot bureau waar doorgaans meer kennis in huis is, ben je voor een WordPress website €3500 tot €15000 kwijt. Wil je een webshop laten maken ben je iets duurder uit. Een webshop begint bij een paar duizend euro en kan voor een uitgebreid Magento-webshop oplopen naar de €25.000 en €100.000. Dit zijn flinke investeringen, daarom wordt een webshop vaak over vijf tot tien jaar afgeschreven.

Investeer verstandig

Een nieuwe webshop of website laten maken is doorgaans een flinke investering. Uiteraard is het logisch dat je strak op de kosten zit en hier niet te veel voor wilt betalen, maar zorg dat je niet te veel bezuinigd. Wanneer je erachter komt dat een website bepaalde mogelijkheden niet meer heeft, is het lastig en duurder om deze toepassingen achteraf in te voegen. Ook de keuze voor een websitebouwer moet je niet alleen op geld baseren. Een freelancer is goedkoper dan een middelgroot bureau, maar is ook een stuk beperkte in zijn mogelijkheden dan een bureau. Is je website of webshop voor jouw bedrijf onmisbaar, wees dan niet bang om hier flink in te investeren. Uiteindelijk verdient een goede website zichzelf weer terug.

https://www.cloudwebs.nl/