SEO Sheets
Image default
Internet

Een deel van het World Wide Web huren; wat betekent dit precies?

Het zogenaamde ‘Shared website hosting’ betekent dat een webhosting – zie dit als een verhuurder van server-ruimte – een deel van een server voor jou ter beschikking stelt tegen betaling. Zo heb je de bekende namen als STRATO en de SWX.be sitebuilder.

Jij maakt een bedrag over en beschikt, meestal voor de duur van 12 maanden, over een URL waaronder je jou website kunt bouwen. De gehele technische kennis die je moet hebben om een volledige website te bouwen komt op deze manier niet voor jou rekening waardoor je snel en gemakkelijk aan de slag kunt.

Je kiest een zogenaamde lay-out, voegt foto’s en tekst toe en voor de enthousiastelingen wat tools; and you’re ready to go!

Verschillen

Wanneer je ervoor kiest om een deel van een server te huren kun je kiezen voor verschillende aanbieder – zo werden er eerder al twee namen genoemd. Bijna vanzelfsprekend is het mogelijk dat deze aanbieders een verschillende product verhuren.

Zo kan het gaan om een Windows hosting of een Linux hosting. Het soort website wat je huurt verschilt dus van elkaar. Echter wordt er tegenwoordig veelal gebruik gemaakt van het zogenaamde linux.

Zo is dit systeem – type website – over het algemeen stabieler en beter bestand tegen virussen en eventuele veiligheidsproblemen. Maar goed: ook daar hoef jij je verder dan niet al te druk te maken als huurder!