SEO Sheets
Image default
Gezondheid

Wat is een migraine? En hoe te verminderen?

De Cleveland Clinic definieert migraine als “een veel voorkomende neurologische aandoening die een verscheidenheid aan symptomen veroorzaakt, met name een kloppende, pulserende hoofdpijn aan één kant van je hoofd.” Migraine kan worden verergerd door fel licht, slaapgebrek, hormonen, stress, harde geluiden of specifieke geuren, en bepaalde voedingsmiddelen. Het kan uren of zelfs dagen duren.

Volgens de American Migraine Foundation (AMF), een non-profitorganisatie die zich toelegt op het bevorderen van onderzoek en bewustzijn over migraine, hebben degenen die aan migraine lijden niet alleen een lichte hoofdpijn. In plaats daarvan is het een “invaliderende aandoening die meer dan 39 miljoen mannen, vrouwen en kinderen in de Verenigde Staten treft.”

Hoe kan sporten migraine verlichten?

Kiezen om te sporten levert je op verschillende manieren voordeel op. Allereerst geef je je hele lichaam een ​​work-out en werk je aan je lichamelijke gezondheid.

Als je sport, maak je ook endorfine aan. Endorfines werken als natuurlijke pijnstillers en creëren een gevoel van welzijn.

Het hebben van een gevoel van welzijn is vooral belangrijk voor mensen met migraine. Dat komt omdat wetenschappers zeggen dat mensen met migraine helaas een verhoogd risico lopen op depressie en angst

Als u regelmatig oefent, kunt u ook de frequentie van uw migraine verminderen. Onlangs publiceerden wetenschappers een studie in The Journal of Headache and Pain na het bekijken van 44 artikelen, voornamelijk literatuur op de PubMed-website, over het verband tussen inspanning en migraine.

Deze artikelen lieten associaties zien tussen lichaamsbeweging en migraine vanuit epidemiologisch, therapeutisch en pathofysiologisch perspectief. De resultaten waren duidelijk: “regelmatige lichaamsbeweging kan profylactische effecten hebben op de frequentie van migraine.”

Lees meer over migrainen of hoofdpijn het artikel van Nick de Waard op zijn website: klik hier.

https://nickdewaard.nl/hoofdpijn-door-stress/