SEO Sheets
Image default
Gezondheid

Klachten door corona

Door het corona virus kunnen verschillende klachten ontstaan. We hebben het nu niet over de klachten die je krijgt als je corona hebt, maar over de mentale en fysieke klachten die ontstaan door het leven in een coronatijdperk. We komen steeds minder buiten en bewegen minder veel. Ook sociale contacten worden minder en we komen minder buiten. Dit heeft een grote impact op veel Nederlanders.

Jongeren

Veel Nederlanders ervaart problemen door het corona virus. Ongeveer 60 procent van de jongeren Heirvaan zijn de grootste problemen  bij jongeren tot 35 jaar. Door de aanpassing van de levensstijl ervaren veel jongeren mentale en fysieke klachten. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, eenzaamheid en stress. Ook het gewicht van veel jongeren is toegenomen.

Mentale klachten

Niet alleen fysieke problemen ontstaan door het coronatijdperk maar ook mentale problemen. Weinig contact zorgt voor eenzaamheid en de onzekerheid zorgt voor stress. De klachten lopen uiteen van hoofdpijn tot vermoeidheid. Vaak gaan deze klachten over in fysieke klachten en visa versa. Vaak kan meditatie of ademhalingstechnieken je helpen om rustiger te worden om zo mentale klachten te verminderen.

Fysieke problemen

Veel Nederlanders bewegen een stuk minder dan voor de corona tijd. Je ziet dan ook dat het gewicht van de Nederlanders toeneemt. Altijd is belangrijk dat je genoeg groente en fruit eet. Alles van de schijf van vijf moet er binnen komen. Zo bouw je voldoende weerstand op en zorg je dat je niet snel aankomt. Veel Nederlanders kiezen ook ervoor om vitamines te slikken. Wanneer de inname van groente en fruit voldoende is dan is dit niet nodig.

https://buteyko-limburg.nl/ademhalingstechnieken/