SEO Sheets
Image default
Aanbiedingen

Een paar ideeën voor raambekleding in kamers met gele en bruine aspecten

Terwijl gele muren en bruine meubels een voortreffelijke combinatie zijn en een ideale keuze om het interieur te benadrukken en in te richten. Maar om de uitstraling van je woninginrichting te laten spreken, moet je er ook voor zorgen dat andere elementen van je woninginrichting, zoals de raambekleding, passen bij de kleur van je gele muren en bruine meubels.

Hiervoor zorgen kan een beetje lastig worden, gezien het feit dat geel een gedurfde kleur is en echt afsteekt tegen de bruine meubelen. Vandaar dat je raambekleding nodig hebt die goed past bij zowel de gele muren als de bruine meubels in je huis. Gordijnen zijn een geweldige keuze voor zo’n combinatie omdat je zo veel kleur- en stofopties krijgt om mee te werken. Vandaar dat het samenstellen van een look waar je blij mee bent nooit een probleem is. Jaloezieën zijn ook een optie omdat ze in vele verschillende materialen te krijgen zijn om te combineren zoals houten, kunststof, aluminium of zelfs bamboe jaloezieën. Hier onder zijn een aantal ideeën om je te helpen bij het kiezen.

Neutrale gordijnen

Bij een gedurfde en warme tint als de gele kleur is kiezen voor neutrale gordijnen altijd een veilige keuze. Neutrale gordijnen zullen niet concurreren met de gele muren of de bruine meubels en gaan moeiteloos op in de rest van de inrichting. Tegelijk geven neutrale gordijnen genoeg visueel onderscheid. Bovendien, als je gele muurkleur een beetje te fel lijkt naar je zin, helpt het hebben van neutrale gordijnen de look af te zwakken en kan het een balancerend effect hebben op de inrichting van de kamer. 

Zelfde kleur als de muur

Sommige mensen kunnen bedenkingen hebben over de keuze voor gordijnen van dezelfde kleur als de muurverf, maar in tegenstelling tot wat je veronderstelt, kunnen gele gordijnen maar in een andere tint beter werken dan je verwacht. Dit thema dat je met je gordijnkeuze creëert, zal niet alleen helpen de rijke uitstraling van je gele muren te verzachten, maar kan ook de warmte van de muurverf versterken als je daar de voorkeur aan geeft. Bleekgeel of botergele tinten zijn geweldig om de gedurfde aantrekkingskracht van je muren af te zwakken, terwijl oranje-gele tinten kunnen helpen de prominentie en warmte te versterken.

Analoge of contrasterende kleuropties

Analoge kleuren liggen naast elkaar op het kleurenpalet in vergelijking met de overwogen kleur. Deze analoge kleurmogelijkheden scheppen een mooi en opvallend contrast dat het raamkozijn doet opvallen. Dus, voor gele muren en bruine meubels, kies je voor gordijnen die donkerrood, baksteenrood of wijnkleurig zijn, zodat je gordijnen en het raamkozijn opvallen. Zo zien je kamers er gezelliger en gastvrijer uit.

Gordijnen met een printje

Effen gordijnen zien er elegant genoeg uit, maar ze zijn misschien niet ideaal voor elk geval. Als je raambekleding zoekt die kan afsteken tegen de achtergrond van gele muren en bruine meubels, zijn gordijnen met gedurfde of opvallende prints of patronen een prima optie. In plaats van gordijnen zonder print kies je voor grote prints, zodat de gordijnen meer opvallen en opvallender lijken. Gordijnen die in kleur contrasteren of prints hebben die in kleur contrasteren ten opzichte van de achtergrondmuur, zullen het interieur van de kamers verrijken en de visuele aantrekkingskracht ervan vergroten.

https://www.raamdecoratie.com