SEO Sheets
Image default
Dienstverlening

Hoe Vind Je De Juiste Therapeut of Psycholoog Om Te Kunnen Omgaan Met Stressvolle Relaties

Kerstmis is één van die periodes waarbij relaties onder enorm veel stress staan. Familiebijeenkomsten zijn niet altijd de harmonieuze en liefdevolle gelegenheden die we zouden willen.

De hulp van een therapeut zoeken kan het verschil maken. Het kan een goed idee zijn om een sessie voor Kerstmis in te plannen, maar hoe vind je de juiste persoon? Welke soort therapie past bij jouw noden?

Eerst is het belangrijk dat je het verschil kent tussen verschillende soorten therapie professionals. Er zijn drie belangrijke categorieën, Therapeuten, Psychologen en Psychiaters.

Therapeuten hebben verschillende kwalificaties en professionele training, van een paar korte cursussen tot een aantal studies. Elke therapeut werkt op zijn unieke manier. Therapeuten behoren het liefst tot een therapeutenorganisatie.

Psychologen hebben een diploma in de psychologie maar het is ook belangrijk om te weten of ze een specifieke training in therapie gedaan hebben. Psychologen werken op verschillende manieren, afhankelijk van hun gekozen methode of theoretische achtergrond.

Psychiaters hebben een medisch diploma en zijn getraind om mentale ziektes vast te stellen. Een psychiater kan geneesmiddel voorschrijven, wat therapeuten en psychologen niet kunnen en die hun klanten doorverwijzen naar een medische professional.

Zoals bij elk beroep zijn er goede therapeuten en geen goede therapeuten. Er zijn twee belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij een therapeut: je moet je comfortabel voelen om te kunnen spreken tegen die persoon en je moet het gevoel hebben, zelfs bij de eerste sessie dat de therapeut je kan helpen met je moeilijkheden. “Snapt” je therapeut jou?
Deze twee problemen zijn belangrijker dan de kwalificaties van de therapeut, omdat je je comfortabel moet voelen om open en eerlijk over jezelf te zijn. Dit betekent dat je een aantal therapeuten zal moeten uitproberen voor je voor diegene gaat die je het liefst hebt; een man die ik ken besliste bij de zevende therapeut die hij zag voor zijn problemen dat die de perfecte voor hem was.

Vraag op voorhand naar de prijzen, maar het is belangrijk dat goede therapeuten niet meteen hogere prijzen vragen. Bekijk of je een terugbetaling kan krijgen bij een privé gezondheidsfonds.

Consulteer je huisarts, die een aantal mensen zal kennen om je naar door te verwijzen. Weet dat je dokter waarschijnlijk niet zelf naar de therapeuten gegaan is, maar wel positieve feedback van andere patiënten gehoord kan hebben.

Service Breda psychologen

https://www.depsycholoog.nl/breda/