SEO Sheets
Image default
Marketing

Wat doet een SEO specialist voor jou ?

Wat doet een SEO specialist voor jou ?

Een SEO specialist doet alles eraan om jouw bedrijf goed vindbaar te maken. Hij of zij is gespecialiseerd op de vindbaarheid in de zoekmachines. SEO is een manier van marketing die betaalbaar is, maar het heeft ook even tijd nodig om te kunnen werken. Als je net een nieuwe website hebt duurt het meestal wel 2 maanden voordat je echt resultaat merkt. Op de lange termijn zorg je er met SEO voor dat je die goede posities ook blijft houden in de zoekmachines. 

Er wordt van alles achter de schermen voor je gedaan zodat jij op een van de eerste pagina’s van bijvoorbeeld Google komt te staan. Dit gebeurd niet alleen aan de hand van zoekwoorden, maar vooral ook met linkbuilding. De SEO specialist gaat namelijk op zoek naar relevante websites die jouw website een boost kunnen geven. Door hier gebruik van te maken profiteer je als het ware ook van de waarde van een website die wellicht al tientallen jaren bestaat.

Zoekmachine optimalisatie wat kun je daarvan verwachten?

Zoals we net al zeiden wordt er met Zoekmachine optimalisatie alles aan gedaan om zo hoog mogelijk in zoekmachines te komen en te blijven staan. Het is een tijdrovende hobby en daarom besteden de meeste ondernemers dit uit. Zij kunnen zich focussen op de ontwikkelingen in hun bedrijf en de SEO specialist zorgt ervoor dat je hoger komt te staan in de zoekmachine. 

Voor een leek is het namelijk best lastig om er alles aan te doen omdat er duizenden ranking factoren zijn. Dit varieert van het verbeteren van de snelheid van je website tot aan het implementeren van zoekwoorden. Daarnaast heeft de grootste zoekmachine Google steeds vaker een core update. Deze updates brengen de hele SEO wereld op hol en daarbij zijn er vaak rigoureuze maatregelen die een specialist direct moet nemen. Dit kun je immers niet weken laten liggen.