SEO Sheets
Image default
Vervoer en transport

Frigo Group: dé partner op het gebied van vervoer en opslag van dagverse levensmiddelen

Frigo Group verzorg zowel LTL als FTL transport in binnen- en buitenland. We lichten deze afkortingen toe. FTL staat overigens niet voor faster than light. De Frigo chauffers zijn snel, maar niet zo snel!

In de logistiek branche wordt met FTL full truck load bedoeld. Bij FTL gaat het om voorraden van één klant. De goederen vullen in één keer een complete vrachtwagen. Vaak gaat het om levensmiddelen die we allemaal nodig hebben: brood, groenten, fruit, vlees en vis. High consumer demand voedsel dus. De partijen gaan dag in dag uit in grote hoeveelheden van A naar B. Frigo Group beschikt over een wagenpark met moderne koel- en vriesvrachtwagens om dit soort transport mogelijk te maken.

LTL oftwel less than truck load is in feite een deellading. Als er haast bij is, kan de lading direct vervoerd worden. Dit is wel een kostare manier van transporteren. Om de kosten te drukken worden vrachten vaak gecombineerd. De voorraad van de ene klant wordt samen met de partij van een andere klant in één vrachtwagen naar een opslagloods, tussenhandelaar of winkel gebracht. We hebben het dan over groupage vervoer.

Een verdrietig bericht uit de Frigo Group familie. We hebben het vaak gehad over Frigo Group oprichter Hein van Elderen, hij is eind 2022 op 88-jarige leeftijd overleden. Heins vrouw Ank overleed vier maanden eerder. Zij was 81. Hein startte in 1973 met Frigo Group. Hij was aanvankelijk boer. De eerste tien jaar combineerde Hein zijn akkerbouwbedrijf met de vriesopslagwerkzaamheden. Een (te) veel eisende en zware combinatie zo bleek. Met pijn in het hart heeft Hein het boerenbedrijf in 1983 moeten opgeven. De laatste jaren had Van Elderen de dagelijkse leiding al overgedragen aan zijn twee dochters, maar hij bleef zeer betrokken. Frigo Group is inmiddels een zeer gerespecteerd en grote speler in de gekoelde opslag en transport Nederland wereld. Het 50-jarig jubileum van Frigo zit er aan te komen.

https://www.frigogroup.com/nl/