SEO Sheets
Image default
Auto's en Motoren

Nieuwe wagen? Wat moet je regelen?

Een nieuwe auto betekent een hoop papierwerk. Eerst en vooral dien je de auto op je eigen naam te registreren. Dit is zo gebeurt. Maar ook dan ben je nog niet klaar om de rijbaan te verkennen.  Welke zaken je eerst in orde moet maken vertellen we je alvast aan de hand van onderstaande checklist.

Verzekering voor je auto

Vanaf het moment dat de auto op jouw naam staat ingeschreven, ben je verplicht deze te verzekeren. Om de ideale verzekering voor je auto te vinden maak je best gebruik van een online platform zoals Autoverzekering.nl. Op deze manier krijg je snel een overzicht van de mogelijke opties voor jou en is een autoverzekering vergelijken kinderspel. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een FBTO autoverzekering? Je vult eenvoudig de nodige gegevens in en enkele muisklikken later beschik je over alle nodige informatie.

 

Het vrijwaringsbewijs 

Nadat je de auto op jouw naam hebt overgeschreven ontvang je het vrijwaringsbewijs. Dit bewijs overhandig je aan de verkoper. Dit bewijs toont aan dat jij vanaf dat moment verantwoordelijk bent voor de auto. Dit is meestal ook het moment waarop je de sleutels overhandigd krijgt.

 

Tenaamstellingsverslag en kentekencard 

Deze twee formulieren krijg je toegezonden zodra bovenstaande formaliteiten in orde zijn. Het is aan te raden ze apart van elkaar te bewaren, omdat ze ieder een deeltje van de tenaamstellingscode bevatten. Met deze code registreer je de auto eenvoudig op je eigen naam. Je wil natuurlijk voorkomen dat er bij diefstal van de wagen een volledige code aanwezig is. De code maakt het namelijk eenvoudig de wagen te verkopen en te registreren onder een nieuwe eigenaar.

 

APK-rapport

In Nederland ben je wettelijk verplicht een keuring van je wagen te laten uitvoeren.  Er wordt nagekeken of alles met betrekking tot verkeersveiligheid en milieu in orde is. Is je APK-rapport verlopen dien je opnieuw langs de keuring te gaan. Doe je dit niet dan kan de verzekering van je auto in het gedrang komen en krijg je mogelijke schade niet vergoed.

 

Belastingen betalen 

De auto staat inmiddels op jouw naam geregistreerd. Je sloot een auto verzekering af en ontving een APK-rapport. Vanaf dit moment ben je wettelijk verplicht een belastingbijdrage te betalen.  Op de website van de belastingdienst kun je alvast een berekening maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Alle bovenstaande punten doorlopen? Je mag nu officieel de weg op met je nieuwe wagen.

 

 

http://autoverzekering.nl