Drie stadia van auto-afstemming

Auto-tuning bestaat al zolang mensen hun auto-motoren hebben afgestemd. Deze kunst wordt meestal gedaan om de motor krachtiger, sneller en beter te laten klinken. Als u een zoekopdracht op het internet voor de tuning van de auto zou uitvoeren, zou u duizenden resultaten vinden. Veel van deze websites bieden gratis advies en er zijn zelfs forums die u kunt deelnemen om deskundig advies te krijgen.

 

Auto-afstemmen betekent het modificeren van uw voertuig, zodat het voldoet aan de vereisten van een andere groep mensen. Auto-tuning kan betekenen dat uw auto krachtiger, sneller en beter wordt, die zijn prestaties verbeteren. Car Tuning is het proces van het veranderen van een auto, zodat het aan een andere categorie van mensen past. In de meeste gevallen betekent afstemmen van een auto, zodat het beter is uitgerust om op een racebaan op te treden.

Veel mensen houden ervan om hun afstemming op het spoor te nemen en gebruiken het om een voordeel te krijgen ten opzichte van andere stuurprogramma’s.

 

Eén type tuning vervangt of upgraden van de motor. De motor is in wezen het grootste mechanische apparaat in de auto. Door een motor te wijzigen of te upgraden, kunt u de prestaties van de auto enorm verbeteren. Gewoonlijk, tuning betekent het veranderen van de bougie om de kracht van de motor te verbeteren. Het veranderen van de ontstekingstiming maakt ook een enorm verschil, met de ontstekingstijd die moet worden gedaan op specifieke tussenpozen in het leven van de motoren om de beste voordelen te bereiken.

 

Turbochargers worden gebruikt in hoog aangedreven sportwagens om het vermogen uit te voeren door een vacuüm-effect bij hogere snelheden te creëren. Turbochargers verhogen de druk in de lucht door lucht opgeslagen in een turbo-reservoir te comprimeren, waardoor het luchtvolume dat aan de motor wordt toegevoerd. De verhoogde vermogen betekent dat de motor in staat is om brandstof efficiënter te verbranden, wat resulteert in een verhoogd brandstofverbruik en een snelheidsverhoging. Turbochargers zijn erg duur en dus hebben de meeste high-end sportauto’s slechts één geïnstalleerd.

Betaalbare turbochargers zijn echter onlangs beschikbaar.

 

ECU-tuners zijn relatief nieuw in de markt en zijn heel anders dan turbochargers. ECU-tuners wijzigen rechtstreeks de ECU- of elektronische besturingseenheid – van de auto. Dit betekent dat turbochargers om de stroom en efficiëntie te stimuleren, eindtuners de prestaties verbeteren door het vermogensbezorgingssysteem van de auto te manipuleren om zijn snelheid van inname- en uitlaatgaslevering te variëren. De eindtuner helpt ook bij het reguleren van de hoeveelheid stroom die de motor inneemt en produceert. Een goed ingestelde tuner kan uw voertuigen en efficiëntie drastisch verbeteren.

 

Het afstemmen van uw auto kan een leuke en belonende hobby zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat het afstemming van je auto vereist dat je er zeker van bent dat je het zelf veilig kunt doen. Voordat u uw auto aftoelt, moet u eerst enkele veiligheidstips op internet lezen. Je moet ook wat deskundig advies krijgen als je niet zeker bent van wat je aan het doen bent. Nadat u klaar bent om uw auto te stemmen, moet u uw deuntje afgestemd op uw motorenspecificaties, die wat werk zullen doen, maar het is de moeite waard.

Klik hier voor meer informatie ChipPerformance