SEO Sheets
Image default
Financieel

Wat voor subsidiekansen zijn er voor mijn huis?

Duurzaamheid is hot. Beide dagelijks komt wel in het nieuws dat we minder energie moeten verbruiken, voorzichtig om moeten gaan met het klimaat en dat innovaties van groot belang zijn. Maar hoe zit dat bij u thuis? Hoe ga je aan de slag met het verduurzamen van je woning en zijn daar financiële voordelen mee te behalen? In dit blog meer over de kansen en specifieke de ISDE subsidie die u financieel voordeel kan opleveren.

De woning verduurzaming begint vaak met het besparen op energie. De eerste stap om dit te doen is vaak het isoleren van de woning. Tot 2020 kon u hiervoor een SEEH subsidie aanvragen. Deze subsidie is komen te vervallen. Gelukkig het nog steeds mogelijk subsidie aan te vragen voor isolatie. Nu valt isolatie onder de ISDE regeling. In zeker 50% van de Nederlandse woningen is er nog een grote stap te zetten als het gaat om het isoleren van de woning. ISDE subsidie aanvragen kan daarbij helpen.

De volgende stap is vaak het opwekken van duurzame energie. Zonnepanelen zijn daar een populair voorbeeld van. Al meer dan 1 miljoen Nederlandse woningen hebben zonnepanelen op hun dak liggen. Dit is 15 procent van alle woningen. De volgend stap is dan het verminderen van het aardgasverbruik. Dit is te doen door aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp. Vooral de hybride warmtepomp die samenwerkt met de cv-ketel is populair. De subsidie warmtepomp kan aanzienlijk oplopen, tot duizenden euro’s.