SEO Sheets
Image default
Bedrijven

Bouwen van lichtstraten

Het bouwen van lichtstraten gebeurt tegenwoordig heel anders en het kost minder tijd om een project op te leveren. Als een klant een opdracht plaatst kan het bedrijf de lichtstraat al vaak binnen een week plaatsen en hoeft de klant niet maanden te wachten.

De lichtstraten zijn tegenwoordig prefab wat betekent dat ze al gebouwd zijn en moeten nog alleen nog geplaatst worden bij de klant. Vroeger maakte het bedrijf een lichtstraat wanneer er een opdracht binnen kwam maar nu liggen er al lichtstraten klaar. Dit komt doordat nu de lichtstraten in massaproductie worden gemaakt zoals veel andere producten en klanten kunnen een keuze maken uit de bestaande constructies.

De meeste prefab lichtstraten worden met een aluminium frame gemaakt en bestaan voor de rest uit glas. Aluminium wordt nu gebruikt omdat het veel lichter is en het dak makkelijker het gewicht kan ondersteunen. De lichtstraten met houten frame zijn veel zwaarder en hiervoor moet het dak flink aangepast worden om het gewicht te kunnen dragen. De lichtstraten met houten frame komen tegenwoordig dan ook veel minder voor en moeten vaak op maat worden gebouwd. De kosten ervoor liggen dan ook veel hoger dan wanneer je gewoon zou kiezen voor een aluminium frame.