SEO Sheets
Image default
Woningen

De voordelen van een foto op dibond

Er zijn oneindig veel soorten, maten en vormen aan wanddecoraties te vinden. Zulke wanddecoraties zijn niet zomaar foto’s of creaties die aan de muur worden gehangen, maar het zijn kunstwerken met een persoonlijk verhaal, speciaal gevoel of fijne herinnering die je helpen een thuisgevoel te creëren. Eén van de wanddecoratie materialen die we in dit artikel verder toe zullen lichten, is een foto op dibond (aluminium). Dibond is een materiaalsoort dat een combinatie is van een moderne uitstraling met duurzaamheid. Ben je ook benieuwd naar de voordelen die een foto op dibond biedt?

Duurzaamheid en een milieubewuste keuze

Dibond is een materiaal dat bestaat uit twee lagen aluminium die een kern van polyethyleen beschermen. Dit maakt dibond als het ware een soort lichtgewicht aluminium. Bovendien zorgt het ervoor dat foto’s op dibond duurzaam zijn en een lange tijd meegaan. Het dibond materiaal gaat zo’n lange tijd mee doordat het bestendig is tegen UV-straling, krassen en vocht. Afhankelijk van de print die op het dibond materiaal komt, is het een geschikte wanddecoratie voor binnen- en buitengebruik.

Scherpe en kleurechte afdrukken

Aangezien de buitenkant van het dibond materiaal van aluminium is gemaakt, heeft het voor de afdrukken dezelfde eigenschappen als een ‘gewone’ aluminium decoratie. Als je ervoor kiest om een eigen foto op dibond te laten printen, ben je er met dibond materiaal, ongeacht de materiaalsoort, van verzekerd dat je een scherpe en kleurechte afdruk krijgt. De enige invloed die de keuze van het soort dibond op jouw afdruk heeft, is de waarneembaarheid van de aluminiumstructuur. Zo bestel je bij AluminiumStunter een foto op dibond op ruw of wit aluminium.

Lichtgewicht materiaal: in een handomdraai aan iedere muur

De muren in huis kunnen van een groot aantal materialen zijn gemaakt. Vooral bij het bestellen van een zware wanddecoratie kan het handig zijn om te weten of jouw muur geschikt is om de decoratie aan op te hangen. Bij een foto op dibond hoef je hier geen rekening mee te houden. Terwijl dibond erg stevig is, is het tegelijkertijd verrassend licht van gewicht. Hierdoor is de decoratie eenvoudig aan iedere muur op te hangen. Voor het ophangen van jouw foto op dibond kun je kiezen voor diverse opties, waaronder afstandhouders en een simpel ophangsysteem, die het ophangen vrij eenvoudig maken.

Foto op dibond als tijdloze keuze

Afhankelijk van het soort opdruk en het formaat is jouw dibond decoratie een fijn accessoire of opvallende blikvanger aan de muur. Iets wat alle dibond decoraties met elkaar gemeen hebben, is dat het een perfecte combinatie van duurzaamheid, veelzijdigheid en modern stijl is die jouw afbeelding laat stralen. Al deze eigenschappen zorgen er bovendien voor dat de keuze voor een foto op dibond een tijdloze is waar je nog jaren van zult genieten.