SEO Sheets
Image default
Bedrijven

Het verbeteren van productiviteit en onderhoud

Het verbeteren van de productie en onderhoud is een taak die nooit ten einde komt. Binnen een bedrijf kijk je altijd naar de cijfers en uiteindelijk de winst die het bedrijf per jaar maakt. Je zal altijd kijken waar je kan verbeteren en versnellen om meer winst uit het bedrijf te halen. Dit zodat het bedrijf altijd gezond is en kan groeien. Total productive maintenance zal hierbij helpen voor die verbeteringen. Het zorgt namelijk voor betere productie, veiligheid en kwaliteit voor de machines en het personeel. Total productive maintenance is ontworpen vanuit het perspectief van het onderhoud management en het verbeteren van de productiviteit.

Het verbeteren van de machines

Total productive maintenance leert de operator volledig eigen te worden met de machine. Omdat de operators dagelijks met de machines werken, weten zij als geen ander hoe deze in elkaar zitten. Op deze manier ligt de verantwoording van het onderhoud niet alleen bij de onderhoudsafdeling, maar bij de hele organisatie. Ongeveer 80% van alle fouten liggen bij de mens.

Door ervoor te zorgen dat de operators meer weten hoe de machine in elkaar zit, zullen ze problemen eerder opvallen. Hierdoor zullen de problemen eerder opgelost worden en minder tijd kosten. Zeker als de operator ook kleine onderhoudstaken zelf kan uitvoeren. En als ze een groot probleem detecteren kunnen ze de onderhoudsafdeling eerder inschakelen zodat een klein probleem geen groot probleem wordt. Dit helpt bij het verbeteren van het productiviteit proces van het gehele bedrijf.

https://ezfactory.nl/en/total-productive-maintenance/