SEO Sheets
Image default
Marketing

Hoe krijg je bezoekers op je website?

Veel bedrijven besteden veel tijd en geld aan het maken van een nieuwe website. Hierbij wordt vaak vooral gedacht aan het design van de website. Veel minder vaak wordt er nagedacht over hoe je eigenlijk bezoekers krijgt op je website. Weet je niet waar je moet beginnen om meer bezoekers aan te trekken? Dan hebben wij een paar handige tips voor je op een rij gezet.

Tip 1: ga aan de slag met een content strategie

Een website is niet klaar met een homepage, dienstenpagina, over ons en contactpagina. Dit is zeker niet voldoende om veel verkeer aan te trekken. Je zal echt extra activiteiten moeten starten om bezoekers te krijgen op je website. Een goede contentstrategie kan hierbij helpen. Waarbij je zorgt voor interessante content voor op social media en nieuwe teksten voor op de website die aansluiten op de zoekopdracht van potentiele klanten. Dit worden ook wel “Seo teksten” genoemd. Heb je weinig tijd? Je kan ook een online marketing bureau je SEO teksten laten schrijven.  

Tip 2: reserveer budget om te adverteren 

Ook met een goede contentstrategie heb je helaas niet meteen veel verkeer op de je website. Om echt lekker snel op te vallen is het ook belangrijk om te starten met te adverteren op Google, LinkedIn, YouTube en LinkedIn. Vaak is de koopintentie hoger als iemand op een advertentie klikt.   

Tip 3: genereerd emailadressen 

Bezoeker op je website zullen meestal niet meteen overgaan tot contact of een aankoop. Probeer daarom eens een emailadres te krijgen van deze bezoekers. Dit doen ze niet zomaar, dus probeer deze bezoekers te verleiden. Bijvoorbeeld door een E-book, whitepaper of kortingsbon. Eenmaal voldoende emailadres, dan kan je starten met een emailnieuwsbrief waarmee je weer bezoekers naar je website kan aantrekken. 

Gerelateerde artikelen

Kies voor een SEO-Scan

Het inschakelen van een marketing bureau om jouw online vindbaarheid te vergroten

Verbeteren van jouw online vindbaarheid