SEO Sheets
Image default
Marketing

Hoe start je een eigen webshop?

Je hebt een product waar je trots op bent. Dat wil je natuurlijk ook aan andere mensen laten zien. Wanneer je veel mensen wil bereiken moet je online zichtbaar zijn. Je bereikt mensen vanuit heel Nederland en daarbuiten. Maar hoe ga je van start? Lees het stappenplan in deze blog over het starten van je eigen webshop.

Ontwerp een huisstijl en logo

Herkenbaarheid voor je merk of product is belangrijk. Hier hoort een passende huisstijl en logo bij. Wat wil je uitstralen met je merk? Bedenk vooraf hoe jij in de markt zichtbaar wil zijn. Je kan ervoor kiezen om je huisstijl of logo zelf te maken of om het uit te besteden.

Breng je doelgroep in kaart

Wie is geïnteresseerd in jouw product of dienst? Voordat je jezelf in de markt gaat zetten moet je eerst weten voor wie je dat doet. Waar kun je je doelgroep vinden? Waarom is je doelgroep geïnteresseerd in jouw dienst of product? Maak een doelgroep analyse als basis voor je strategie.

Breng je concurrenten in kaart

Heb je concurrenten en hoe profileren deze zich? Maak een top 3 van concurrenten die je inspireren. Hoe zetten ze zich in de markt? Waar kun je onderscheidend in zijn? Maak een concurrentieanalyse.

Ontwerp een webshop

Ga aan de slag met het ontwerp van je website. Je huisstijl en logo vormen de basis van het ontwerp. Je weet wie je doelgroep is. Hoe je hen wil bereiken en hoe je concurrenten dat doen. Er zijn verschillende systemen om zelf een webshop te maken. Uiteraard kun je dit ook uitbesteden aan een webdevelopment bureau.

Bedenk een strategie hoe je je doelgroep wil gaan bereiken

Op basis van je doelgroep analyse en je concurrentieanalyse ga je aan de slag met een plan van aanpak hoe je je doelgroep wil gaan bereiken. Je hebt een mooie webshop gemaakt. Maar hoe zorg je ervoor dat deze bij je doelgroep onder de aandacht wordt gebracht? Online zijn hier meerdere mogelijkheden voor. Zo kun je er met SEO voor zorgen dat je online beter gevonden wordt. Ook het inzetten van social media helpt bij het verbeteren van je naamsbekendheid. SEO kun je uitbesteden aan een onlinemarketingbureau. Wil je social media uitbesteden? Ook dan kan een onlinemarketingbureau je verder helpen.

Veel succes met het ontwikkelen van je webshop!