SEO Sheets
Image default
Marketing

Met of zonder online marketing bureau jouw webshop hoger laten ranken in Google

Als eigenaar wil je dat jouw webshop veel bezoekers trekt. Zonder bezoekers vindt er ook geen conversie plaats. Een hoge ranking in Google draagt bij aan het trekken van bezoekers. Maak jouw webshop toegankelijk voor bezoekers en zoekmachines met een sterke SEO-strategie en laat op deze wijze jouw webshop hoger ranken. Hieronder lees je een aantal tips die bijdragen aan een sterke SEO-strategie.

Maak gebruik van de juiste zoekwoorden

Het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek is de eerste uit te voeren stap van een SEO-strategie. Maak een woordenlijst met relevante zoektermen, gebruik hierbij zoektermen die jouw doelgroep ook gebruikt om uiteindelijk op jouw webshop te landen. Vul deze zoektermen in de keyword planner van Google en er zal een lijst met suggesties gecreëerd worden. Long tail zoekwoorden leiden in dit geval tot meer conversies, de intentie van de gebruiker is duidelijk. Bovendien is de concurrentie lager dan op short tail zoekwoorden en heb je meer kans om hoger te ranken.

Creëer sterke content 

Na het zoekwoordenonderzoek moeten de teksten voor jouw webshop geschreven worden. Denk er goed over na dat jouw content goed te begrijpen is voor zowel jouw doelgroep als de zoekmachines. Deze balans is belangrijk om hoger te ranken. Het is van belang om de juiste zoektermen terug te laten komen in de content, maar tegelijkertijd moeten de teksten wel goed leesbaar blijven.

Bouw een backlink profiel

Linkbuilding is een onderdeel van sterke SEO-strategieën. Het terugverdienen van links naar jouw website is een belangrijk principe van SEO. Links naar een website wordt door zoekmachines, zoals Google, beschouwd als een goedkeuring van de inhoud van die website. Hoe meer links er naar jouw website leiden, hoe meer inhoud Google heeft om jouw website te evalueren. In een linkbuilding strategie moet echter wel veel tijd geïnvesteerd worden. Als jij als bedrijf deze tijd niet hebt, kies er dan voor om dit te laten doen door een online marketing bureau. Afhankelijk van jouw budget ontwikkelt en implementeert het bureau een online marketing strategie. Als de strategie eenmaal uitgevoerd is, zal dit de vindbaarheid van jouw webshop laten stijgen in de zoekmachines.

Mobielvriendelijke website

Bezoekers van jouw website en Google waarderen websites die goed gebouwd zijn en snel werken. Een mobielvriendelijke website van hoge kwaliteit draagt bij aan hoger ranken in de zoekmachines. Google gebruikt bots om website-codes te beoordelen en SEO-waardes te bepalen. De bots bepalen, sinds 2019, eerst de websitepagina’s zoals deze op mobiele apparaten worden weergegeven. Veel kleine bedrijven investeren om deze reden in mobielvriendelijke websites. 

https://www.iq-leads.nl/