SEO Sheets
Image default
Onderwijs

Techniek in de klas

Techniek in de klas 

Op school besteden we bijna alle tijd aan het leren van nieuwe dingen, vaak gaat dit doormiddel van een boek en een schrift. Veel disciplines zijn ook niet op een andere manier te leren, echter kan werken met je handen een essentiële rol spelen in het leerproces van kinderen. Door techniek in te zetten op de basisschool leer je kinderen op jonge leeftijd hoe het is om met je handen bezig te zijn, hoe je nieuwe dingen kan maken en het ruimtelijk inzicht wat je je rest van je leven nodig zal hebben. 

Techniek op de basisschool 

Techniek op de basisschool kan en zou een essentiële rol moeten spelen in het curriculum van een basisschool. Doormiddel van techniek leert een kind probleemgericht werken, inzicht te krijgen en wordt het werken met de handen een taak die van nature fijn voelt. Leren door te maken is hier de onderliggende gedachte. Er zijn verschillende workshops ontworpen die leerlingen in een dag kunnen inspireren om zelf meer aan de gang te gaan met hun handen. Een workshop als reactiebaan leert kinderen hoe zwaartekracht werkt en hoe ze dit in hun voordeel kunnen toepassen. Dit natuurlijke verschijnsel wordt gesimplificeerd om kinderen op jonge leeftijd de belangrijkste feiten hierover te leren. 

 

Techniek in de klas

Kinderen leren veel alledaagse handigheden wanneer ze uitgedaagd worden om techniek te gebruiken om tot oplossingen voor een probleem te komen. Een workshop als verf maken leert kinderen welke ingrediënten er eigenlijk nodig zijn voor verf. Daarnaast leren ze veel over verschillende kleurencombinaties en ontwikkelen ze hun eigen smaak verder. De kinderen worden hier uitgedaagd om creatief te zijn. Een workshop als micro:bit leert kinderen de basics van programmeerwerk, iets wat alleen maar een grotere markt zal krijgen in de toekomst. Kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met deze techniek in de klas geeft ze een grote voorsprong voor in de toekomst. In de toekomst wordt het een kwestie van herkennen, ontdekken en toepassen.

https://brightmakers.nl