SEO Sheets
Image default
Winkelen

Temperatuur Mechelen: wat zijn de gemiddelde temperaturen?

Mechelen is een stad in België die heel wat bezienswaardigheden kent. Het is een stad waar het al eeuwenlang goed leven is. De lokale cultuur is sterk en de bewoners hebben een grote trots op hun stad. Maar als het gaat over de temperatuur, wat kunnen we dan verwachten?

Het klimaat in Mechelen

Mechelen ligt in een vrij mild klimaat. Vanwege de ligging aan de rivier de Dijle, wordt de stad meestal beschermd tegen de weersinvloeden van de grote liqerweg naar Antwerpen. Dit zorgt er dus voor dat de temperaturen meestal aan de lage kant zijn. In de zomerperiode varieert de temperatuur meestal tussen 15 en 20 graden Celsius, terwijl het in de winter meestal rond de 10 graden Celsius is.

Verschillende seizoenen

In Mechelen is het klimaat erg afhankelijk van de seizoenen. Zo zie je dat er verschillende temperaturen zijn tijdens het voorjaar, de zomer, de herfst en de winter. In het voorjaar begint de temperatuur al de stijgen en komt de stad op temperatuur. In de zomer ligt de temperatuur meestal tussen de 15 en 25 graden Celsius. In de herfst daalt de temperatuur wat, maar het is meestal nog steeds aangenaam. In de winter kan het er koud zijn, met temperaturen die meestal rond de 5 graden Celsius liggen.

Recordtemperaturen

Hoewel de gemiddelde temperaturen in Mechelen relatief stabiel zijn, zijn er af en toe dagen of zelfs weken waarin de temperaturen dramatisch stijgen of dalen. In de zomer van 2003 was er bijvoorbeeld sprake van een recordtemperatuur van 34 graden Celsius. Dit gebeurde aan het einde van een hittegolf. In de winter van 2012 daalde de temperatuur zelfs tot -20 graden Celsius. Dit was een extreem laag record voor de stad.

Conclusie

De temperatuur in Mechelen is meestal behoorlijk stabiel. In de zomer en winter ligt de temperatuur meestal tussen de 10 en 20 graden Celsius. Er zijn echter af en toe periodes dat de temperatuur ver boven of onder dit gemiddelde uitstijgt. Wil je meer informatie over de temperaturen in Mechelen? Bekijk dan temperatuur Mechelen voor de meest actuele gegevens.

.